Mat


Italiensk blomkålspizza

216

12

Under 45 min

13 ingredienser

Medel
Haka på den senaste trenden – att baka pizza på blomkål! Perfekt för alla som vill äta mindre kolhydrater, är glutenintoleranta eller bara vill göra en riktigt mumsig pizza med fyllig smak. Vad du toppar blomkålspizzan med väljer du själv, men vi gillar italiensk topping. Här får du små härliga pizzor som passar som plockmat eller kanske en matig förrätt.
Sparat
Skriv ut

Dela
Ett recept från: 
Buffé nr 1, 2016
Ingredienser
2 st små pizzor
Pizzabotten
200 g
blomkål
1/2 dl
riven parmesanost
1/2 dl
riven mozzarella
1/2 tsk
torkad oregano
1/2 tsk
chiliflakes
2 msk
mandelmjöl
1/2 tsk
salt
1
ägg
Topping
1 dl
tomatsås
3 - 4
avrunna kronärtskockshjärtan
1
mozzarella (à 125 g)
4
skivor lufttorkad skinka
Till servering
rucola
Lägg till i inköpslista
För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Osten kan innehålla löpe.
Gör så här


Sätt ugnen på 250°C.


Botten: Mixa rå blomkål till ett fint ris i en matberedare. Lägg i en skål och värm i microvågsugnen i 4 minuter på full effekt. Låt svalna. Krama ut vätskan. 



Blanda blomkålsriset med parmesan, mozzarella, oregano, chiliflakes, mandelmjöl, salt och ägg till en deg.


Bred/platta ut degen till 2 runda pizzor (för 2 port) på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter tills bottnarna är gyllene och krispiga. Ta ut och låt svalna något.



Topping: Lägg på valfri pizza topping, t ex. tomatsås, kronärtskocka, mozzarella, och lufttorkad skinka.


Grädda ytterligare ca 5 minuter. 



Till servering: Toppa gärna pizzan m

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0