Min underbara mamma

Älskar er ❤

Lördag 29/6
Halmstad igår
Premiär för Emil i lönneberga


Premiär för Emil imorgon kväll
Mysigt

Film ❤

Lyssnar på musik


Sate of drama


One diretion

Sommaren 2009

Sommaren 2009

Sommaren 2009

❤

Söndags middag

Sate of drama ❤❤♥

Rolig kväll Igår ❤

Home

Mina idoler


Lycklig



Kärlek



Sommar
😊


Härlig dag
Filmer



2009







Sista dagen på helgen


Natt dröm


Fredag

film


Godmorgon
Hej hej hej sommar

5 juni 2013

Mina idoler

Längtar

emil

God morgon



Må bra


love
skolbalen 2 juni

Äntilgen

mumms

mysig
Ambrosiakaka

Min ambrosiakaka med ca 100 g syltade apelsinskal och limesaft i glasyren.


Ingredienser:
Kaka:
- 150 g smör
- 3 st ägg
- 2.5 dl strösocker
- 0.5 tsk bakpulver
- 2.5 dl vetemjöl
Glasyr:
- 2 dl florsocker
- ca 1.5-2 msk vatten
- eller apelsinjuice eller apelsinsaft och pressad citron
- 50-100 g syltade apelsinskal


Utrustning du behöver:
- form med löstagbar kant / springform ca 22 cm i diameter
- elvisp
Gör så här:
Kaka:
-
Smält smöret och låt svalna. Sätt på ugnen på 175°C.
(Ta bort kastrullen från värmen när hälften av smöret smält. Då smälter resten av sig självt och smöret slipper bli onödigt varmt vilket kan ge lägre höjd på kakan.)
- Smörj och bröa en rund form, ca 22 cm i diameter.
- Vispa ägg och socker poröst, använd gärna elvisp.
- Vispa ner bakpulver.
-
Tillsätt vetemjölet och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet, lägsta hastigheten på elvispen. Vispa inte längre tid än att allt är blandat.
(Om ditt smälta smör fortfarande är varmt är det extra viktigt att vara snabb med kakan in i ugnen så se till att ugnen blivit varm innan du gör detta.)
-
Häll smeten i formen.
Grädda i ca 40 min i 175°C i nedre delen av ugnen tills kakan fått fin färg. Prova med en provsticka om du är osäker. Provstickan ska vara torr.
- Ta ut kakan ur ugnen. Stjälp upp den efter några minuter på ett fat. Lägg gärna formen ovanpå och låt svalna. Lägg annars bakhandduk över.
Glasyr:
-
Mät upp florsocker i en liten bunke och tillsätt sedan vätskan. Tillsätt den mindre delen av vätska först och rör till en smidig smet, ta lite mera vätska om det behövs, men var försiktig, tar du för mycket så kommer glasyren rinna ner på sidorna av kakan.
Det är även viktigt att kakan svalnat innan du breder på glasyren, den kommer annars rinna ut.
-
Bred ut glasyren ovanpå kakan. Strö över syltade apelsinskal.
Servera när glasyren har stelnat, efter ca 30 min (tar kortare tid ju mindre vätska det är i glasyren).
mumms
Kladdkaka

Kladdkaka - ett recept på en kladdig chokladtårta. Mycket gott och uppskattat recept på kladdkaka!
Kladdkaka

Kladdkaka - ett recept på en kladdig chokladtårta. Mycket gott och uppskattat recept på kladdkaka!


Ingredienser:
- 100 g smör
- eller margarin
- 2 st ägg
- 2.5 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 3 msk kakao
- 2 dl vetemjöl
Utrustning du behöver:
- 1 st form med löstagbar kant / springform eller annan form som tål ugn ca 20 cm i diameter


Ingredienser:
- 100 g smör
- eller margarin
- 2 st ägg
- 2.5 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 3 msk kakao
- 2 dl vetemjöl
Utrustning du behöver:
- 1 st form med löstagbar kant / springform eller annan form som tål ugn ca 20 cm i diameter
babe

älsklingen

<3
2 juni

my life



grattis

my friend

min dröm älskling

kärlek

filmer


emil

5 juni


Utkast: Jun. 08, 2013
Utkast: Jun. 08, 2013
You
:)
Lycklig

25 november 2011
<3
Utkast: Jun. 08, 2013

:)
dikt
Välkommen
har tagit studenten i onsdags idag har det varit gäster o firade mig på min studentfest mina tjejkompisar har varit här
kram