Halloweenkaka med spindelnät

Resultatet av en mjuk kaka med smak av choklad tillsammans med söt garnering blir den här läskigt goda halloweenkakan! Tillagningstid: 50 min + 40 min att kallna och stelna
Ugnstemperatur:175º
6 portioner. 
  • ägg
  • 2 dl strösocker
  • 150 g smör
  • 100 g hackad mörk choklad (70%)
  • 0.5 dl kakao
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • 2 krm salt
  • Garnering:
  • 3 dl florsocker
  • 3 msk vatten
  • 50 g smält mörk choklad (70%)
  • Rör ihop ägg och socker. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen, rör tills den smält. Rör ner chokladsmöret i äggsmeten. Sikta i kakao och mjöl. Rör till en slät smet och tillsätt salt.
  • Smöra och bröa en springform, 24 cm i diameter, och fyll formen med smeten
  • Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Kakan ska stelna men fortfarande vara lite krämig. Låt kallna.
  • Blanda florsocker och vatten. Bred på den kalla kakan. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro.
  • "Rita" tunna ringar från mitten och utåt med den smälta chokladen. Dra med en tandpetare eller tändsticka från mitten och utåt så att det bildas ett pindelnät. Ställ i kyl och låt stelna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0