Resultatet av en mjuk kaka med smak av choklad tillsammans med söt garnering blir den här läskigt goda halloweenkakan! Tillagningstid: 50 min + 40 min att kallna och stelna
Ugnstemperatur:175º
6 portioner.
2 ägg
2 dlströsocker
150 gsmör
100 ghackad mörk choklad (70%)
0.5 dlkakao
1.5 dlvetemjöl
1 msksmör
2 mskströbröd
2 krmsalt
Garnering:
3 dlflorsocker
3 mskvatten
50 gsmält mörk choklad (70%)
Rör ihop ägg och socker. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen, rör tills den smält. Rör ner chokladsmöret i äggsmeten. Sikta i kakao och mjöl. Rör till en slät smet och tillsätt salt.
Smöra och bröa en springform, 24 cm i diameter, och fyll formen med smeten
Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Kakan ska stelna men fortfarande vara lite krämig. Låt kallna.
Blanda florsocker och vatten. Bred på den kalla kakan. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro.
"Rita" tunna ringar från mitten och utåt med den smälta chokladen. Dra med en tandpetare eller tändsticka från mitten och utåt så att det bildas ett pindelnät. Ställ i kyl och låt stelna.