Frisk och god cheesecake som fått smak och färg av saffran och apelsin. Botten har kryddats med kanel. Perfekt som juldessert.
Notera: Utöver tillagningstid ska cheescaken stå i frysen i 5 timmar.
Frisk och god cheesecake som fått smak och färg av saffran och apelsin. Botten har kryddats med kanel. Perfekt som juldessert.
Notera: Utöver tillagningstid ska cheescaken stå i frysen i 5 timmar.
Botten | |
---|---|
– 100 g smör | |
– 250 g digestivekex | |
– ½ msk rörsocker | |
– ½ msk malen malen kanel | |
Fyllning | |
– ½ g saffran (1 kuvert) | |
– 1 sockerbit | |
– 1 tsk konjak | |
– 3 ägg (gulor + vitor) | |
– 1½ dl florsocker | |
– 250 g färskost natur | |
– 1 msk pressad apelsinsaft | |
– 1 apelsin, rivet skal | |
– 3 dl vispgrädde | |
Garnering | |
– apelsiner | |
– fikon
![]() |