Julbak

Frisk och god cheesecake som fått smak och färg av saffran och apelsin. Botten har kryddats med kanel. Perfekt som juldessert.

Notera: Utöver tillagningstid ska cheescaken stå i frysen i 5 timmar.

Botten
– 100 g smör
– 250 g digestivekex
– ½ msk rörsocker
– ½ msk malen malen kanel
Fyllning
– ½ g saffran (1 kuvert)
– sockerbit
– 1 tsk konjak
– ägg (gulor + vitor)
– 1½ dl florsocker
– 250 g färskost natur
– 1 msk pressad apelsinsaft
– apelsin, rivet skal
– 3 dl vispgrädde
Garnering
– apelsiner
– fikon (null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0